De firma YGNIS heeft altijd een opmerkelijk technologisch dynamisme getoond.

Het feit dat zij gedurende 50 jaar nooit de competitiviteit en de kwaliteit van haar producten uit het zicht verloren bewijst het.

Vandaag zijn er 2 productieplaatsen voor het merk Ygnis in Frankrijk en zijn er 400 mensen te werkgesteld in deze fabrieken. Het merk Ygnis vertegenwoordigt ongeveer 60 miljoen euro’s omzet.

Het merk Ygnis is sinds 2000 genïntegreerd in De Groep Atlantic

YGNIS in België

In de jaren 1960 bracht HEURTAY - een franse fabrikant van industriële ovens - verwarmingsketels en stoomketels van het zwitserse merk YGNIS op de markt.
De grote evolutie van de verwarmingswereld leidde in 1968 tot de vorming van een verkoopsfiliaal YGNIS in België. In de jaren 1980 werd de gamma uitgebreid met een atmosferische gasketel van de franse fabricant GUILLOT.
Vanaf 1996 is de firma YGNIS met de opkomst van de nieuwe VARINO-ketel gegroeid tot één van de leidinggevende fabrieken van industriële verwarmingsketels met hoogstaande technologie.

Het YGNIS merk

Ygnis werd gesticht in 1943 en heeft haar sterk merknaam te danken aan de introductie op de markt van de ketel met blinde vuurhaard in overdruk. Deze oplossing werd op de markt gebracht in 1950. Sedertdien zijn duizende stookplaatsen uitgerust met dit ketelgamma.

Sedert 1996 werd het Varino-ketelgamma gelanceerd op de markt. Deze Varino-ketel is een condenserende verwarmingsketel die beantwoordt aan de meest veeleisende vragen op gebied van besparingen en rendementen.
(Franse leider op de markt van stalen verwarmingsketels van midden tot groot vermogen) aangesloten. Deze samenwerking hielp het bedrijf op de derde plaats als Europese fabrikant van industriële verwarmingsketels te klimmen, met een productie van
20 000 verwarmingsketels per jaar.
De twee vennootschappen kennen een economische groei in Europa, dankzij hun handigheid en hun permanente technische nieuwigheden gekoppeld aan een actief onderzoek, met onder andere uitstekende producten zoals bijvoorbeeld de condenserende ketel Varino/Varino Grande, erkend als de meest zuinige verwarmingsketel in Europa.